Belspeelse

De speelpleinwerking van Belsele

UPDATE: Zomerwerking 2020

Hoi hoi, een update voor onze werking! ๐Ÿ‘‡๐Ÿผ

We kregen vrijdag TOP-nieuws, met een kleine “maar”: onze speelpleinwerking kan deze zomer doorgaan (HOERA), onder voorwaarden.

De voorwaarden die ons opgelegd zijn vragen heel wat (re)organisatie. Daarover zullen wij de komende week overleggen.

Wat wij jullie op dit moment al kunnen meegeven:

• Onze werking zal doorgaan. Dit van 27/07 - 31/07 en van 03/08 - 07/08 in de lokalen van meisjeschiro Staderas Belsele.

• Wij zullen in elke week werken met strikt 1 BUBBEL (50 personen inclusief animatoren). We hebben hiervoor gekozen omdat onze nieuwe locatie niet (veel) meer dan dat toelaat. 2 bubbels vraagt een organisatie die wij, als klein speelplein niet haalbaar zien. Belangrijk om weten: een kind dat 1 dag naar het speelplein komt, heeft voor de rest van de week een plekje in de bubbel dat door niemand anders ingenomen kan worden. Wij mogen in 1 week dus maar 50 verschillende individuen op ons terrein toelaten.

• Nieuw voor ons: op voorhand INSCHRIJVEN zal verplicht worden! De organisatie daarvan vraagt véél en nauwkeurig overleg. Wij werken aan een zo helder mogelijke communicatie en afsprakennota en proberen keuzes te maken die zo veel mogelijk van jullie tevreden zullen stellen. Over de manier waarop we zullen inschrijven volgt snel meer gedetailleerde info!

• Wij hebben beslist om dit jaar geen tienerwerking te voorzien, en dus inschrijvingen van kinderen 12+ niet meer te aanvaarden. Deze keuze maakten we na volgende communicatie van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk: “Omwille van verhoogd risico op virusoverdracht gelden strengere hygiënische regels voor +12. -12 en +12 door elkaar mixen in 1 bubbel mag, maar dan gelden de strengere voorschriften voor de hele bubbel, ook voor -12.” Die voorschriften zullen ons mogelijks tegenhouden in de vrije manier van spelen met -12, of vraagt een 2e bubbel, wat niet haalbaar is. Daarom gaan we dit jaar terug naar een doelpubliek van lagere schoolkinderen.

Onze ploeg vrijwilligers gooit op dit moment, tijdens werk- en blokperiode, alles in de strijd om jullie zo snel mogelijk zekerheid te bieden. Wij vragen echter nog even geduld en begrip voor de keuzes die wij (zullen) maken. Alles wordt weloverwogen en beslist in functie van de leukste, zorgeloze zomer voor zo veel mogelijk kinderen. Heb je al vragen? Stel ze zeker via een messenger-bericht of via mail (info@belspeelse.be) Van zodra wij op jouw vraag kúnnen antwoorden, zullen we dat zeker doen!

Ondanks alle nieuwe regeltjes en voorschriften, hebben wij nu al suuuuuuper veel zin om de kids weer te verwelkomen!! Nu vooral hopen dat zo veel mogelijk mensen gezond blijven, zodat wij zéker van start kunnen gaan!

Blijf gezond, blijf vrolijk, blijf speels!!

Liefste groetjes โค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ’›

Laatste update: 25-05-2020 10:00:15